Bestuur Vrienden voor Roemenië


Het bestuur van Stichting Vrienden voor Roemenië bestaat uit:

 

Wouko SnijderWouko Snijder – Voorzitter
Oprichter van de stichting. Relatiebouw vind ik erg belangrijk. Ik wil graag helpen, zodat mensen zelfstandig worden, daarom vind ik inspraak van de Roemeense kant ook heel waardevol. Door de jaren heen heb ik steeds meer inzicht gekregen in het reilen en zeilen in de Roemeense cultuur.
In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de rij-instructie voor vrachtauto chauffeurs. Ben getrouwd met Janneke en heb 2 dochters. Zelf houd ik regelmatig contact met Roemenië via de e-mail en skype. Ik ga minimaal één keer per jaar naar Roemenië om de projecten te bezoeken.

 

Koene Hofstee

Koene Hofstee – Penningmeester
In het dagelijks leven belastingadviseur en sinds de oprichting van de stichting penningmeester. Wat mij aanspreekt in onze stichting is de kleinschaligheid van het werk en de directe contacten met een aantal helpende en geholpen mensen in Brasov. Ik ben diverse keren in Roemenië geweest en telkens ben ik weer onder de indruk van de vriendelijkheid van de mensen maar ook van de armoe die er nog op veel plaatsen heerst. Daardoor ben ik gemotiveerd om dit werk te blijven doen en het is fantastisch om te zien dat onze ondersteuning tot concrete resultaten leidt.

 

Annet Valster

Annet Valster – Secretaris
Samen met mijn gezin woon ik, net als de andere bestuursleden, in Hoogeveen. Ik ben getrouwd met Hans en samen hebben we 3 – bijna volwassen- kinderen. 4 dagen in de week ben ik werkzaam als oefentherapeut Cesar. Een aantal jaren geleden ben ik met Wouko en Janneke meegegaan op een –door hen georganiseerde- groepsreis naar Roemenië. Wat me daar opviel was het grote verschil tussen rijk en arm. Waar de één rondrijdt in een dure auto, woont de ander samen met nog 20 anderen in een voormalig kantoor. Ik zag dat Wouko en Janneke goede banden hadden en hebben met de mensen waarmee wordt samengewerkt en met de mensen die geholpen worden. Er zijn korte lijnen en ik zie dat dit goed werkt.
Toen mij een aantal jaren geleden werd gevraagd om deel uit te maken van het bestuur hoefde ik niet lang na te denken. Vanaf januari 2014 ga ik aan de slag als secretaris en hoop zo mijn steentje te kunnen bijdragen aan het werk van de Stichting Vrienden voor Roemenië.

 

Janneke SnijderJanneke Snijder – Algemeen bestuurslid
Getrouwd met Wouko Snijder. Sinds mijn eerste bezoek heb ik Roemenië in mijn hart gesloten. Het is een geweldig mooi land met lieve mensen. We mochten en mogen daar werkzaam zijn in de gezinnen en onder de Roemeense jeugd. Het is ontzettend dankbaar werk om mensen te helpen die tussen wal en schip vallen. In mijn dagelijks leven geef ik rijles en verdiep mij veel in pastorale zorg. De liefde die ik van God krijg mag ik weer uitdelen aan mijn medemens. Ik ben dankbaar voor het team in Nederland en het team in Roemenië en al onze sponsoren om zo de mensen te helpen die het nodig hebben.

 

Download:
Beleidsplan Stichting Vrienden voor Roemenië
Beleidsplan 2013 – 2018

Vrienden voor Roemenië - A christian organisation to help poor people